Ұлттық тәрбие беру арқылы бастауыш сынып оқушыларының функционалдық сауаттылықтарын қалыптастыру - Блялова, A.A.; Асылбекова, Ж.А. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Біздің мақалада қозғайтын ойымыздың негізі де осы қорытындыларға бағытталған. Қазіргі таңда ұлтық құндылықпен ұлттық тәрбиені бала бойына сіңіру арқылы оқушылардың функционалдық сауаттылықтарын қалыптастырсақ оқушылар бір сарынды бағытта емес креативті жаңа идеялармен өткеніміз бен бүгінімізді қоса отырып жан-жақты дамыған үйлесімді тұлға болып қалыптаспақ.
Keywords: фунционалдық; фуекционалдық сауаттылық; ұлттық; құндылық