Экстралингвистические факторы усвоения второго языка - Агманова, А.Е. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада қазақ тілін екінші тіл ретінде меңгеру үрдісіне ықпал етуші сыртқы лингвистикалық факторлар талданады. Қостілді тұлғаның қалыптасуына əсер ететін əлеуметтік лингвистикалық көрсеткіштер Еуразия ұлттық университетінің студенттері жəне қазақ тілін арнайы тілдік курста үйреніп жүрген мемлекеттік қызметкерлері арасында жүргізілген сауалнама негізінде талданып сипатталады. The article deals with the analysis extralinguistic factors influencing the process of acquisition Kazakh as the second language. Sociolinguistic parameters influencing the formation of bilingual personality is analyzed and described on the results of questionnaires of the L.Gumilyov Eurasian National University students and state employees mastering Kazakh language in the special course.