Қазақ əдебиеті тарихын дəуірлеу хақында - Тілешов, Е. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада қазақ əдебиеті дəуірлерін топтастырудың бірнеше ғылыми тəжірибесі қарастырылған. ХХ ғасырдан басталатын ғылыми ізденістер пайдаланылған. Сонымен қатар осы сала бойынша əлемдік əдебиеттанудағы ғылыми ізденістер көрініс табады. Əдебиет тарихының басты бағыттары талданған. Аталған бағыттардың əдебиетті дəуірлеумен байланысы анықталған. Аталмыш мəселе бойынша тұжырымдар келтірілді.
О классификации периодов казахской литературы
About the classification of literary periods in Kazakh literature
Keywords: қазақ əдебиеті; қазақ əдебиеті тарихы; XX ғасырдың соңғы он жылдығы; Райымжан Мəрсеков; Ахмет Байтұрсынов; Мұхтар Əуезов; Сəкен Сейфуллин; Қажым Жұмалиев; Бейсенбай Кенжебаев; дəуірлеу үлгілері