Изучение способности молочнокислых бактерий утилизировать побочный продукт пивоваренного производства - Байкошкарова, С.Б. (Изд-во КарГУ., 2009)
Зерттеу жұмысына денеден тыс ұрықтандыру (ДТҰ) бағдарламасынан өткен əр түрлі жастағы 260 əйел алынды. Əйелдердің жасы ұлғайған сайын жүкті болу жиілігі біртіндеп төмендейтіні; қалыпты ұрықтану көрсеткішінің азаюымен бірге дегенерацияға ұшырайтын жəне аномальді ұрықтанған ооциттер саны артатыны анықталды. Ал бұл өз кезегінде келешекте əр түрлі мерзімде түсік тастау жиілігінің көбеюімен қатар, генетикалық аномалиялары бар бала тууына əкелуі мүмкін. Сондықтан жасы үлкен топтағы əйелдерге ДТҰ бағдарламасында имплантацияға дейінгі генетикалық диагностика жүргізу немесе донорлық ооциттер бағдарламасына ауысу əрекеттері ұсынылған.
Keywords: ЭКСТРАКОРПОРАЛЬНОЕ ОПЛОДОТВОРЕНИЕ; ВОЗРАСТНЫХ ГРУППАХ ЖЕНЩИН