Қоңырат тайпасының ғылыми негіздегі шежіресіне қатысты мəселелер - Каренов, Р.С. (Қарму басп., 2014)
Мақалада Орта жүздегі іргелі тайпа — Қоңыраттар болып табылатыны дəлелденген. Қоңыраттар тарихы өзінің барлық ерекшеліктерімен жəне ешкімге ұқсамас өзіндік соқпақтарымен қазақ ұлтының тарихын толықтыратыны қарастырылған. Қоңыраттар бабаларының тармақталған тарихы теренде жатқаны көрсетілген. Тарихымызда зерттеле қоймаған «ақтаңдақ» мəселелер — Орта жүздегі ірі тайпалардың бірі — Қоңыраттардың этникалық тамыры, оның шежіре деректері, қазақ жерінде орналасуының себеп-салдары көптеген тың мəліметтер негізінде баяндалған.
Проблемы, касающиеся научно обоснованной родословной племени Конырат
Problems relating to evidence-based pedigree tribe Konyrat
Keywords: шежіре; қоныстары; тайпа; ұраны; бірлестік; ұрпақтары; тұлғалар; мұра