Бастауыш сынып оқушыларының логикалық ойлауын жетілдірудің маңызы - Кенжебаева, А.Т.; Қашқынбаева, З.Қ. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Мақалада балалардың логикалық ойлауын қалыптастырудың мән-мазмұнын зерттеуге бағытталған. Балалардың логикалық ойлау жүйесінің дамуының рөлі, логикалық ойлауды жетілдірудің практикалық жолдары ашылған.
Keywords: бастауыш сынып оқушыларының дамуы; логика; логикалық ойлау; баланың логикалық ойлау ерекшеліктері