РАСЧЕТ РАМНОЙ КОНСТРУКЦИИ НА УСТОЙЧИВОСТЬ С УПРУГИМИ УЗЛАМИ - Бейсебаев, А.К.; Зяблов, И.Н. (Изд-во КарГУ, 2010)
Жүгі бар крандық арбадан түсірілген жүктемеге рамалық конструкциялар түйіндерінің əр түрлі байланыстары қарастырылады. Түйіндік байланыстардың серпімділік коэффициен- тінің өзгеру əсері ескеріледі. Қатты түйіндері бар серіппелі түйіндерінің салыстырмалы талдауы өткізілді. Various interfaces of knots frame constructions on mobile loading from crane carriages with cargo are regarded. Influence of change of factor of elasticity of central interfaces is considered. The comparative analysis of elasto-yielding knots with rigid knots is carried out.