The place of the entertainment industry in the overall structure of the tourist market of the Republic of Kazakhstan - Mamrayeva, D.G.; Tashenova, L.V. (KSU Publ., 2012)
Мақалада Қазақстан Республикасындағы көңіл көтеру индустриясының қазіргі жағдайы қарастырылған. Мəдени-ағартушылық мекемелердің, оның ішінде клубтар, кітапханалар, ойын-сауық жəне демалыс саябақтары, мұражайлар, театрлар, концерттік ұйымдар, хайуанаттар бақтары мен цирктердің қызметтерінің статистикалық көрсеткіштері негізінде талдау жүргізілген. Қазақстан Республикасындағы мəдени мекемелерге тұтынушылардың келуі пайыздық қатынаста көрсетілген. Сонымен қатар отандық көңіл көтеру индустриясының қалыптасу мəселелері мен саланы дамыту тенденциясының негіздері анықталған. В статье авторами показано современное состояние индустрии развлечений в Республике Казахстан. Проводится анализ основных статистических показателей культурно-просветительных учреждений, в частности, клубов, библиотек, парков развлечений и отдыха, музеев, театров, концертных организа- ций, зоопарков и цирков. В региональном разрезе показан объем оказанных развлекательных услуг. В процентном соотношении представлена посещаемость досуговых учреждений в Республике Казах- стан. Данная статья нацелена на выявление основных тенденций развития и проблем становления оте- чественной индустрии развлечений.
Keywords: Republic of Kazakhstan; the entertainment industry; the overall structure; the tourist market