ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ ФОРМИРОВАНИЯ БРЭНДА - Аменова, С.С.; Накипова, Д.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада тауар мен қызмет көрсетуді сипаттайтын «брэнд» түсінігінің пайда болуына байланысты авторлар оның калыптасуының кейбір теориялық негіздерін қарастыруды шешті. Өйткені «брэнд» өндіруші маркасы ғана емес, сонымен қатар бəсекелі бұйымдардан ерекшелендіретін тауар (қызмет көрсету) маркасаның бейнесі болып табылады. «Брэнд» түсінігінің пайда болу тарихы, оның қалыптасу жəне даму ерекшеліктері, негізгі сипаттамалары, нақты түрлерді таңдаудың теориялық дəлелдері жəне нарықтық экономикадағы олардың ролі туралы (жеке фирмалардың тəжірибелік мəліметтері негізінде) қысқаша мəліметтер берілген. In this article, the authors, with the emergence of the market concept of «brand» that characterizes the goods and services, have decided to consider some theoretical basis for its formation. Since the «brand» is not only a manufacturer's brand name and image of the brand of goods (services), which distinguishes it from competing products. Short of a given story, especially its formation and distribution, basic characteristics, the theoretical justification for the choice of specific species, their role in a market economy (based on practical data of individual firms).