Сан компонентті кейбір киелі ұғымдардың қалыптасу тарихынан - Мажитаева, Ш.; Абдразақова, А. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мақалада қазақ жəне ағылшын тілдеріндегі сан компонентті кейбір киелі ұғымдардың қалыптасу та- рихы қысқаша қарастырылады. Киелі сандардың мағыналық-мəндік өрісі əр халықтың ұғым- түсініктеріне байланысты қалыптасқанын олардың тілдеріндегі тұрақты тіркестерден көруге болатындығы сөз болады.
Из истории формирования некоторых сакральных понятий в устойчивых словосочетаниях с компонентами числительных
Keywords: қалыптасу; киелі ұғымдар; тұрақты тіркестер; мақал-мəтелдер; ағылшын тілі; фразеологизмдер; салт-дəстүрлер