Сезонная динамика лета булавоусых чешуекрылых Каратауского заповедника - Абдурасулова, Л.С. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2010)
Қаратау қорығының түйреуішмұртты қабыршаққанаттылардың маусымдық ұшуы динамикасының ерекшеліктері анықталды. Күндізгі көбелектердің бақылау мəліметтеріне негізделе 6 фенологиялық топ келтірілген: көктемгі-жаздық-күзгі топ (13 түр), көктем-жазғы топ (28 түр), жазғы топ (16 түр), көктемгі топ (5 түр), ертежазғы топ (11 түр), кешжазғы топ (2 түр). Барлық фенологиялық аспектілер айқындалып, айлардың декадасына имаго көбелектердің кездесуі байқалған. Features of seasonal dynamics of summer Lepidopterous Karatausky reserve are revealed. On the basis of the data supervision of day butterflies on terms summer 6 phenological groups are presented spring-summerautumnal group (13 kinds), spring- and-summer group (28 kinds), summer group (16 kinds), spring group (5 kinds), early summer group (11 kinds), advanced summer group (2 kinds). All phenological aspects are shown in which result the data about occurrence imago butterflies on decades of months is come across.