Жаңартылған білім беру мазмұны аясында жоғары сынып оқушыларының рецептивті дағдыларын дамыту - Мұхитбекқызы, Ж. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2021)
Мақалада тілдің тəжірибедегі еркін, дұрыс, жылдам сөйлеу жəне тыңдалым мен оқылым тілдік құзыреттеріне нақты анықтамасы берілген. Кезеңмен оқыту барысында оқушылар тілдік əрекеттер түрлері бойынша білімдерін игере отырып, қалыптасқан дағдыларын кез-келген жағдайларда қолдануына жəне болашақта бəсекеге қабілетті тұлға болуына мүмкіндік береді.
Keywords: тілдік дағдылар; оқу бағдарламасы; үздіксіз білім беру; коммуникативтік тəсіл; құзыреттілік