Қоғамдық сананы жаңғырту жағдайында мектеп жасына дейінгі балалардың адамгершілік мәдениет негіздерін қалыптастырудың теориясы мен практикасы - Карманова, Ж.А.; Абылайхан, С.М. (Алматы :LP-Zhasulan, 2024)
Монографияда қоғамдық сананы жаңғырту жағдайында мектеп жасына дейінгі балалардың адамгершілік мәдениет негіздерін қалыптастырудың теориясы мен практикасы ғылыми зерттеулерге мазмұндық талдау арқылы жазылған. Ғылыми басылымда мектеп жасына дейінгі балалардың адамгершілік мәдениет негіздері қарапайымдылық, қанағатшылдық, үнемшілдік, ұқыптылық сияқты белгілерімен, тұлғалық - мотивациялық, мазмұнды, мінез-құлықтық, рефлексивтік компоненттеріне жүргізілген зерттеулермен, ғылыми анықтамалар ұсынылды. Қаржыландыру көзі Қазақстан Республикасы Ғылым және жоғары білім министрлігінің Ғылым комитеті (Грант АР14870561).
Keywords: педагогика; мектеп жасына дейінгі балалар; қоғам; сана; мәдениетті қалыптастыру; адамгершілікті қалыптастыру; теория; практика; қалыптастыру