Интеллектуалды жүйелердің қазіргі даму жағдайы жəне олардың жоғары оқу орнында оқытылуы - Қосыбаева, У.А.; Шегірова, Д.К. (ҚарМУ баспасы, 2011)
ХХІ ғасыр басы қоғам дамуына білім мен тиімділігі жоғары ақпараттық технологияларға негізделген талаптар қойды. ХХІ ғасырға қадам жасау жоғары технологиялар негізінде қоғамды дамытуға сəйкес болуы керек. Мақалада жасанды интеллект құру мəселесі, адам ойы мен компьютер арасындағы байланыс сипатталады. Жасанды интеллект құру мақсаты қазіргі қоғам адамдары иығына түскен интеллектуалды жүкті жеңілдеті.
Современное состояние и изучение интеллектуальных систем в высших учебных заведениях
Keywords: ақпараттық технологиялар; жоғары технологиялар; жасанды интеллект; компьютер; интеллектуалды жүйелер; ғылыми-техникалық прогресс; пəнаралық байланыс; нанотехнология; робот; автоматтандырылған жүйе