ХУДОЖЕСТВЕННАЯ ШКОЛА РОССИИ: ИСТОРИЧЕСКИЙ ЭКСКУРС - Золотарева, Л.Р. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақала «ҚарМУ хабаршысы» жинағында жарияланған «Көркем білім беру тарихы» ғылыми зерттеуінің қисынды жалғасы болып табылады. Онда XVIII–XIX ғасырлардағы Ресейдің Көркем өнер академиясындағы көркемдік білім, Мəскеу училищесінің сурет, мүсін жəне сəулет өнері қарастырылады. Ресей мектебінің жетекші шеберлерінің көркемдік- педагогикалық жүйесі қағидалары сарапталып, олардың педагогикалық жүйесіндегі əдістері жоғары оқу орындарының, колледж бен балалар көркемдік мектебінің заманға сай көркемдік білім беру үрдісіндегі көкейкесті мəселеге айналғандығы сөзсіз.
Keywords: Россия; художественная школа России; исторический экскурс