Қазақстандық патриотизм идеясын дамытудың негізгі бағыттары - Ысқақов, Е.Р. (Қарму басп., 2014)
Мақалада Қазақстандағы патриотизм мəселесінің дамуына жəне қазақстандық патриотизмдік идеяны қалыптастырудың бағыттары мен тиімді жолдары қарастырылды. Ұлы, көрнекті ойшылдар мен мемлекеттік қайраткерлердің «патриотизм» түсінігіне берген анықтамалары келтіріліп, патриотизм жан-жақты зерттелді. Автор патриотизм мəні, ерекшелігі, патриоттық сана түсініктерін сипаттай келе, ұлтшылдық идеясы мəселесін ашып көрсетті.
Основные направления в развитии идеи казахстанского патриотизма
The main directions in the development of the idea of Kazakhstani patriotism
Keywords: патриотизм; ұлтжандылық; науқаншылдық; ұраншылдық; Атамекен; кеңестік патриотизм; тоталитарлық режим; интернационализм; ақыл-парасат; салт-сана; экономикалық негіз; плюрализм; шовинизм