Демократияның даму кезеңіндегі Ресей (1917 ж. наурыз-қазан айлары) - Адамбек, Б.К. (ҚарМУ басп., 2019)
Мақалада 1917 ж. Ақпан революциясынан кейін Ресейде билікке келген буржуазиялық Уақытша үкіметтің жəне оның елді демократияландыру жолындағы бірқатар маңызды шешімдері туралы баяндалды. Сонымен қатар елде қалыптасқан көппартиялық жағдайда əртүрлі саяси күштердің билік үшін күресі жəне оның əртүрлі бағыттары, Уақытша үкіметінің ішкі жəне сыртқы саясаты, демократиялық қозғалыстың жікке бөлінуі жəне осыған орай елдегі саяси дағдарыстың күшейе түсуі көрсетілді. Автор шілде оқиғаларына тоқтала отырып, осы кезеңнен кейін елдегі билік үшін күрестің күшейе түскенін көптеген деректермен объективті түрде дəлелдеп, оның ерекшеліктерін айқындады.
Россия в период демократического развития (март-октябрь 1917 года)
Russia in the period of democratic development (March-October 2017)
Keywords: революция; партия; кеңес; буржуазия; демократия; үкімет; саясат; коалиция; соғыс; оқиға