Ұлттық прозадағы әдеби ағымдар типологиясы - Жарылғапов, Ж.Ж. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
Оқулықта әдеби ағымдар туралы жалпы түсініктер мен олардың ұлттық әдебиеттегі көріністері, зерттеу әдістері берілген. Әдеби ағымдардың әдебиет дамуына қалай әсер етіп, қандай эстетикалық құндылықтар тудыра алғаны жан-жақты байыпталып, теориялық талдаулар жасалады. Қазақ прозасының, оның ішінде романының қалыптасуы мен дамуындағы бірнеше ағымдардың орны айқындалады. Ұсынылып отырған оқулық "Қазақ тілімен әдебиеті" білім беру бағдарламасы бойынша білім алатын студенттерге арналған.
Keywords: әдеби ағымдар; қазақ әдебиеті; қазақ прозасы; проза; типология; символизм; сентиментализм; натурализм; жаһандық әдебиет; неомифологизм ағымы