Ақпараттық-коммуникациялық ортада шет тілдерін оқытудың принциптері - Абдулла, Н.Ә. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2021)
Қазіргі қоғам дамуының өзекті тенденцияларының бірі әлеуметтік шынайылықты ақпараттандыру болып табылады. Біздің ұрпақ әртүрлі технологиялардың таралуы әсерінен ақпараттық ортаның жылдам өзгеру дәуірінде өмір сүруде. Ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың (АКТ) қоғамға, әсіресе экономика, мәдениет және білім саласына әсері зор. Мақалада шет тілдерін оқыту үдерісіне жаңа ақпараттық-коммуникациялық технологияларды енгізу кезеңдері берілген. Мұнда дәстүрлі техникалық оқыту құралдары жүйесінде АКТ рөлі, сонымен қатар олардың лингводидактикалық құндылығын, ақпараттық-коммуникациялық ортада шет тілдерін оқытудың принциптері қарастырылған.
Keywords: білім алушылар; шетел тілін оқыту; принциптер; АКТ; технология; дидактика