Оценка привлекательности туризма Казахстана - Смыкова, М.Р.; Сохатская, Н.П. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада шетелдік туристерді туризмнің əр түріне тартудың нəтижелері келтіріліп, жалпыланған, əрі жалпы көпшілік үшін əлеуметтік-демографиялық сипаттама берілген. Шетелдік туристердің тұтынушылық талғамына жүргізілген талдау олар үшін ең қызықты туризм түрлері: сафари-туризм, танымдық, таулы аймақтар жəне экологиялық туризм екендігін көрсетті. Зерттеу барысында туризм дамуына əсер ететін ішкі жəне сыртқы факторлар жəне туризм дамуын тежейтін себептер анықталды. Отандық туризм инфрақұрылымының мықты жəне осал тұстары анықталды. Сонымен қатар туризмнің қарқынды дамуына маркетингті қолдану жəне салаға мемлекет тарапынан үлес қоса алатындығы көрсетілген. The results of research of appeal of various kinds of tourism for foreign tourists are resulted and generalized in the present article. The social and demographic characteristics of target audience are given. The analysis of consumer preferences of foreign tourists has shown that the most attractive types of tourism are safari, informative tourism, climbing the mountains and ecotourism. The factors influencing the development of inbound and outbound tourism are defined. In the course of research the reasons constraining development of tourism have been stated. Strengths and weaknesses of domestic tourism infrastructure are shown. At the same time, it is noticeable that successful development of tourism can be promoted by marketing and the state support.