Орталық Қазақстанда туризмді дамытудың алғышарттары - Кəдірбаева, Д.А. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Орталық Қазақстан — мыңдаған жылдар бойы жүрген тарихи оқиғалардың жері. Сарыарқа даласы ертеде Ұлы Жібек жолының сауда жəне мəдени ортасының бірі болғанын қазіргі уақыттағы археологиялық қазбалар дəлелдеп отыр. Оған Сарыарқа даласынан табылған үнді-қытай, ортаазиялық заттар дəлел болып отыр. Сарыарқа даласындағы сұлу Қарқаралы, Кент, Қызыларай таулары мен Теңіз, Есіл өзендері, Бетпақдала мен қасиетті Ұлытау жері Сарыарқа даласы деп аталады.
Развитие туризма в Центральном Казахстане
Tourism developments in the Central Kazakhstan
Keywords: туризм, масштаб, халық, əлеуметтік сипаты, қоғам, экономика, жиһангерлік, саяхатшылық, мемлекет, даму, тəртіп