Білімді ақпараттандыру жағдайында «Оптика» пəнін оқыту үдерісінде болашақ физика мұғалімдерінің шығармашылығын қалыптастыру - Беркімбаев, К.М.; Орманова, Г.К.; Раманқұлов, Ш.Ж. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада жоо-ның негізгі мақсаттарының бірі — болашақ мамандардың шығармашылығын, шығармашылық ойлау қабілетін қалыптастыру. Осыны негізге ала отырып, мақала авторлары «Оптика» пəнін оқыту үдерісінде электрондық оқыту құралдарын қолдануды ұсынды. «Физика» мамандығы бойынша оқитын студенттердің басым бөлігі линзалардан кескіндер алуды түсіндіруде қиналатындары рас. Осы қиындықты жеңілдету мақсатында «Оптика» пəні бойынша есептер шығарудың, тəжірибелер мен демонстрациялардың компьютерлік үлгілерін жасаған. Физика курсының «Геометриялық оптика» бөліміне жасаған анимациялық компьютерлік модельдері туралы мəліметтер жəне оларды оқу процесінде қолдану əдістері баяндалған.
Формирование креативности будущих учителей физики в процессе изучения курса «Оптика» в условиях информатизации образования
Formation of creativity of future teachers of physics in the lerning process subject «Optics» in the conditions of informatization of education
Keywords: болашақ физика мұғалімдері; оптика; ақпараттық технологиялар; электрондық ресурстар; шығармашылық; креативті ойлау; қалыптастыру