ХХ ғасырдың 40-жылдарындағы əдеби сындағы ізденістер - Такиров, С.У. (ҚарМУ басп., 2012)
Мақалада ХХ ғасырдың қырқыншы жылдарындағы қазақ əдеби сынының өзекті мəселелері сөз етілді. Көркемдік даму үдерісін, қаламгерлер шығармашылығын сын талқылауынан өткізудегі, тоталитарлық жүйе қысымындағы сын табиғаты жүйелі талданды. Əдеби сынның жанрлық тұрғыдан ізденістері қарастырылды. Сондай-ақ сынның проблемалық мақала, полемикалық мақала, əдеби шолу, тағы басқа түрлерінің жандана бастауы жан-жақты сарапқа салынды.
Основные направления литературной критики 40-х годов ХХ века
Keywords: сын; тоталитаризм; ізденістер; əдеби сын; қаулы-қарар; 40-жылдар; қайшылықтар; проблемалық мақала; полемикалық мақала; əдеби шолу