Ақтау таулы өңірінің пайдалы өсімдіктері - Ахметжанова, А.И.; Ауельбекова, А.К.; Кыздарова, Д.Қ.; Наурызбаева, А.Н. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада Қарағанды облысына қарасты Жаңаарқа ауданының Ақтау таулы өңірінің пайдалы өсімдіктерінің түрлері анықталып, олардың таралуы, қолданылуы туралы жазылған, сондай-ақ тіркелген өсімдіктерге толық фитоценологиялық сипаттама берілген. Зерттелген өңірлер бойынша тіркелген пайдалы өсімдіктердің халық шаруашылығының əр түрлі саласында қолданылуына қарай жіктелгендігі туралы айтылған. Тіркелген өсімдіктердің ішінен кең таралған, сирек кездесетін жəне жойылып бара жатқан өсімдіктерге аса мəн берілді.
Полезные растения горной системы Актау
Useful plants of Aktau mountain system
Keywords: фитоценология; мезоксерофит; ксеромезофит; бірлестік; қор; эксперимент