Білім берудегі заманауи трендтегі зерттеу және қолдану - Атькен, С. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
Қазіргі заманда білім берудегі трендтер мен зерттеу әдістері-білім берудің өзгеру процестерінің бірі. Әр күн сайын білім беру жүйесінде педагогикалық инновацияларды, компьютерлік әдістемені оқыту,оқудың нәтижелері мен оның сапасын жақсарту мақсатында жұмыстар жүргізілуде. Білім беру саласы қарқынды дамып, жаңа технологиялар мен әдістер пайда болуда. Бұл өзгерістер оқыту процесін тиімдірек, ин- терактивті және қолжетімді етуге мүмкіндік береді. Сонымен заманауи трендтегі әдістерге назар аударсақ. Бүгін де білім беру процесінде көптеген инновациялық әдістер қолданылады.