Жаһандану жағдайында стратегиялық жоспарлаудың əдіснамасын нығайту бағыттары - Мусабекова, А.О.; Макыбасова, Ж.Т. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Нарықтық экономика жағдайындағы стратегиялық жоспарлау логикасы жəне заманауи озық тəсілдері қарастырылыған. Стратегиялық жоспарлаудың принциптері мен заманауи тəсілдері ұсынылған. Стратегиялық жоспарлау логикасының құрылымдық элементі -қоғам қажеттілігінің құрылымы мен көлемін, оның жоспарлы кезеңіндегі жеке жүйе ішін жан-жақты зерттеу. Баланстық тəсіл ұлттық экономиканың дамуын болжауда жəне талдауда негізгі құрал болып есептелетіндігі пайымдалған. Экономикалық-математикалық үлгілер мен тəсілдер əлеуметтік жүйелердің тепе-теңдігін қамтамасыз ететіндігі дəлелденген. Макродеңгейде жүзеге асырылатын стратегиялық жоспарлауда мақсаттар мен міндеттер басқарушы партиялардың бағдарламалық нұсқауынан шыға отырып, жобаланатындығы көрсетілген.
Keywords: Мақсаттар; стратегия; жоспарлау; стратегиялық жаһандану логикасы; тəсілдер; əлеуметтік-экономикалық даму