О некоторых проблемах применения тестовой формы контроля в высших учебных заведениях - Ергалиева, Э.М.; Корольков, И.В.; Шарипова, З.М.; Губенко, М.А. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақалада жоғары оқу орындарындағы білім бақылауының тестілік түрін қолдануының кейбір аспектілері қарастырылған. Тестілік əдістерінің ерекшеліктеріне, тестердің сапасына жəне оларды қолдану шарттарына байланысты бақылаудың тестілік түрінің құндылықтары мен кемшіліктері талқыланған. Автоматтандырылған тестілік бақылауының кейбір мəселелері Қарағанды мемлекеттік университетінің жəне Қостанай мемлекеттік педагогикалық институтының тəжірибелері негізінде қарастырылған. Some aspects of using the test form of knowledge control in higher education are discussed in the article. There were discussed the advantages and disadvantages of the test form of control caused by the peculiarities of both test methods and quality of the tests and conditions of their use. Some of the problems of the automated test control are considered based on the experience of Karaganda State University and Kostanay State Pedagogical Institute.
Some problems in applying the test form of control in higher education
Keywords: тестовая форма контроля; высшее учебное заведение; проблема проведения тестовой формы контроля; образование; педагогическая квалиметрия; КарГУ; контроль знаний