Кәсіпорынның іскерлік белсенділігін арттыру - Ақынов, Д.М. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2021)
Мақаланың мақсаты болып кәсіпорын қызметінің іскерлік белсенділігін талдау және арттыру. Әдебиет шолу барысында кәсіпорынның іскерлік белсенділік қызметіне аудиттың келуі нарықтың конъюктурасының шаруашылық қызметі өндірісінің өсуі және контрактілер, тұтыну сұранысының өсуі іскерлік белсенділіктің артқаның көруге болады. Кәсіпорынның іскерлік белсенділігін экономикалық қатынастарын субъектілерінің шаруашылық қызметін, макро және микро деңгейде тиімді аудиторлық тексерумен белсенділікті ынталандырылуға, процесс деңгейін ұлғайтуға болатының көрсетеді.
Keywords: іскерлік белсенділік; кәсіпорын қызметі; айналымдылық көрсеткіш; нарықтық экономика; шаруашылық; процесс деңгейі; өндіріс