Изучение влияния личностной агрессивности и тревожности подростков на отношение к агрессивной рекламе На примере телевизионных роликов - Сланбекова, Г.К.; Капбасова, Г.Б.; Айдарова, Д.К. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақалада жеткіншектердің тұлғалық агрессивтілігі мен үрейлігінін телевизиялық жарнамадағы агрессияға деген эмоционалдық қатынасы арасындағы өзара байланысы қарастырылған. Осы мəселені зерттейтін психологтардың айтуынша, жеткіншектерде агрессияның көрінуі тұлғалық факторларға тығыз байланысты. Осы факторларға тұлғалық агресссивтілік пен үрейлік жатады. Болжам бойынша, зорлық-зомбылық пен агрессия актілері бар жарнаманы көру жеткіншектерде агрессивтілік көріністердің пайда болуына ықпал етеді. Сол сəтте тұлғалық үрейлік пен ол тудыратын жазалаудан қорқу сезімі агрессивтік көріністерге жол бермейді. The article examines the relationship of personal aggressivenesдаs and anxiety of adolescents with emotional attitude towards aggression in television commercials. Psychologists involved in this issue, unanimously agree that there are several personal factors that affect the manifestation of aggression in adolescents. These factors include, first of all, personal aggressiveness and anxiety and fear of punishment, which it calls — to prevent manifestations of aggression. These factors includes, the personal aggression and anxiety. Presumably, aggressiveness as a personal feature teenager determiniruet manifestation of aggressiveness after viewing the advertisement, which included acts of violence and aggression.