Проблема мышьяксодержащих отвалов металлургии тяжёлых цветных металлов и их минимизация - Копылов, Н.И. (Изд-во КарГУ, 2012)
Металлургиялық өндірісте күшəнқұрамдас қалдықтар күйінің сараптамасы бойынша күшəнді қалдықтарды қоймаларда сақтау немесе көму уақытша шара болып есептеледі. Сондықтан қалдықтардың қоршаған ортаға зиянын төмендету үшін қолданатын шаралар қарастырылады. The analysis of data of arsenic metallurgical plants wastes state shows that any storage or disposal of arsenic wastes is temporary. In this regard there are considered possible measures to reduce their potential environmental hazard.
The problem of arsenic-containing wastes of heavy and non-ferrous metals metallurgy and their minimization
Keywords: мышьяксодержащий отвал; тяжёлые цветные металлы; минимизация; отходы металлургических предприятий; экологическая проблема; школа Е.А.Букетова