Формирование информационной компетентности будущих специалистов-химиков в условиях кредитной технологии обучения - Попова, М.В. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада «ақпараттық біліктілік» ұғымы туралы түсінік беріліп, оқытудың кредиттік технологиясы жағдайында болашақ маман-химиктердің ақпараттық біліктілігін қалыптастырудың негізгі компоненттері, кезеңдері жəне педагогикалық шарттары қарастырылған. Берілген құрылым келесі компоненттерді құрайды: қоғамның əлеуметтік сұранысын, оқытудың мазмұнын, процессуалды əрекеттерді тарататын негізгі жолдарын, оқыту құралдарын, оқыту үрдісін ұйымдастыру технологиясын, оқыту формаларын жəне педагогикалық шарттарын, критерийлері анықталған бақылау бағасын жəне студенттердің ақпараттық құзырет деңгейін көрсетеді. Құрылымда барлық компоненттер өзара байланыста болғандықтан, ол тұйық жүйе болып табылады.
Keywords: формирование информационной компетентности; будущие специалисты-химики; условия кредитной технологии обучения