Схема предиктор-корректор на подвижной сетке для расчета распространения фронта пламени I - Алибиев, Д.Б. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада жанармайдың жану негізіндегі оттың таралуының нəтижесі сандық модельдеу арқылы көрсетілген. Жанармай жану кезіндегі оттың жазыңқы кескінін жану аймағындағы бейнесінің ақырлы- айырымдық құрылысы предиктор-корректор негізінде анықталған. Жұмыстың ерекшелігі, аппроксимациялық тұтқырлығы сандық есептеуде жану аймағымен араласуына кедергі жасауында. Ұсақ торды қолдану кезінде жану отының таралу жылдамдығы теориялық мəніне өте жақын екенін байқаймыз. Сонымен бірге предиктор-корректор құрылысы бейімделген торда көрсетілген. Оттың таралу процесінің қарапайым математикалық моделінің санау алгоритмі жасалған. In the article results of computational modeling of process of flame spreading in fuel mixture at basis of the finite-difference predictor-corrector scheme, approximative viscosity of with prevents from rise of numerical oscillation and promotes to receive plain profile of parameters in neighbourhood of flame front. It is shown that estimated speed of flame spreading is near by theoretical meaning at use of small nets, and the predictorcorrector scheme on adaptive net is cited. The algorithm of calculation of process of flame spreading within the bounds of easy mathematical model is composed.
The predictor-corrector scheme on mobile net for calculation of spreading of flame front I