Human Resources Management Theory: Evolution and Modern Tendencies - Yermekbayeva, M.К. (KSU Publ., 2011)
Мақаланың тақырыбы ғылым ретінде адами ресурстарды басқаруды дамытуды талдауға арналған. Адами ресурстарды басқарудың бүкіл жүйесін қазіргі сарапшылардың бүгінгі түсінуіне əкеліп соққан персоналды басқаруды қалыптастыру мен дамытудың əр түрлі аспектілері арқылы қаралады. Мақалада кеңестік жəне батыс ғалымдары арасында персоналды басқаруды дамыту тəсілдерінің салыстырмалы талдауы жүргізілген. Экономиканың дамуымен ұйымдағы адамның роліне қатынастың өзгеруіне назар аударылады. Статья посвящена проблеме развития управления человеческими ресурсами как науки. Рассматрива- ются различные аспекты процесса формирования и развития управления персоналом, которые привели к нынешнему пониманию всей системы управления человеческими ресурсами современными экспертами. Автором проведен сравнительный анализ подходов советских и западных ученых к вопросу развития управления персоналом. Подчеркивается, что с развитием экономики меняется от- ношение к роли человека в организации.