Бiрқалыпты қозғалмалы шекарасы бар жылуөткiзгiштiк теңдеуi yшiн Вольтерра сингулярлы интегралдық теңдеуiнiң шешiмi - Дженалиев, М.Т.; Рамазанов, М.И.; Жанболова, А.К. (Вестник Карагандинского университета, 2016)
Уақытта қозғалмалы шекаралы облыстардағы жылуөткізгіштік теңдеулерінің шеттік есептері үлкен қолданбалы мәнге ие. Мысалы, кристалдардың өсуінің теориясына, мұнай қабатттарының термика- сына, шоғырланған энергия ағымдарымен ыстық өту мәселесіне, жаңғыш материалдар қабатындағы жану процестеріне қатысты мәселелерді шешу қозғалмалы шекаралы есептерді шешуге әкеледі. Об- лыстың шекаралары еркін қозғалыс заңымен өзгеретін осындай типті есептерді шешудің жалпы әдісі қарапайым және екі қабатты жылулық потенциалдар теориясына негізделеді, ол Вольтерр типті екінші текті интегралдық теңдеулерді шешудің қажеттігіне әкеледі.
Keywords: Вольтерр сингулярлы интегралдық теңдеуi; бiрқалыпты қозғалмалы шекарасы бар жылуөткiзгiштiк теңдеуi; Лаплас түрлендiруi