Бастауыш сынып оқушыларының қорқыныш сезімдерін эксперименталды тұрғыдан зерттеу - Сатенова, Ғ.Ө. (Қарму басп., 2015)
Мақалада кіші оқушы жасындағы балалардың қорқыныш сезімі мəселесі қарастырылған. Эксперименталды зерттеу нəтижелері көрсетілген. Зерттеу барысында келесі əдістер қолданылды: балалардың қорқыныштарын анықтайтын «Үйшіктегі қорқыныштар» əдістемесі, үрейді анықтауға бағытталған Тэммл, Дорки, Амен тесті жəне авторлық сауалнама. Автормен құрастырылған анкета балалардың оқу процесіне қатысты қорқыныштарын анықтауға мүмкіндік береді. Алынған мəліметтер психологиялық тұрғыдан толықтай сараланып, сандық жəне сапалық талдау жасалды. Автордың қорытындылары кіші оқушы жасындағы балалардың қорқыныш гендерлік айырмашылықтарына қатысты.
Экспериментальное исследование чувства страха у учеников младших классов
Pilot study of sensation of fear at pupils of elementary grades
Keywords: қорқыныш; үрей; эмоционалды күй; жағымсыз эмоционалды жағдай; жағымды эмоционалды жағдай; бастауыш сынып оқушылары; эмоционалды қатынас; үрей индексі; кіші оқушы жасындағы балалар