Қазақстандық басқарудың жаңа парадигмасы - Ескерова, З.А.; Амантай, Ж.М. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Мақалада қазақстандық компаниялардағы менеджменттің негізгі мəселелері жəне менеджмент тиімділігіне халықтың мəдениетінің əсері туралы айтылады. Қазақстанның басқару жүйесін қалыптастыруда туындайтын міндеттердің өзіндік ерекшеліктері бар екендігіне байланысты жəне еліміздің тарихының, мəдени-адамгершілік құндылықтарының, менталитеттің жəне т.б. даму ерекшеліктерін түсіну, осы мəселені шешудің əдістері қабылдануы керек. Мақаланы жазудың мақсаты Қазақстанда менеджменттің дамуына ұлттық сипаттамалардың əсері не екенін түсіну əрекеті ретінде анықталуы мүмкін.
Keywords: басқарудың ұлттық модельдері; менеджмент; қазақстандық менеджмент; компания