Ландшафттардың галоиндикациондық құрамын зерттеудегі кейбір әдістемелер. - Жангожина, Г.М.; Кенжина, К.Д.; Күздеш, Ф.О. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды Университеті, 2025)
Бұл мақалада ландшафттардың галоиндикациондық құрамын зерттеудің әдістемелері қарастырылады. Зерттеуде табиғи ортаның тұз мөлшерін бағалау, ландшафттың экологиялық жағдайын анықтау және олардың өзгеруін бақылау әдістері талданған. Мақала жас зерттеушілер мен экологтарға ландшафттың галоиндикациялық мүмкіндіктерін бағалауда қолдануға арналған әдістемелік ұсынымдарды ұсынады.
Современное состояние и перспективы развития географической науки Казахстана.
Keywords: Ландшафт; галоиндикация; тұз мөлшері; экологиялық мониторинг; landscape; haloindication; salt content; environmental monitoring