С.Мұқанов поэзиясына жаңаша көзқарас - Смағұлов, Ж.Қ.; Асан, М. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада С.Мұқанов лирикасындағы жаңашылдық мəселелері мен заман шындығын жырлау бүгінгі күн тұрғысынан қарастырылды. Аталған тақырыпқа қатысты əр түрлі көзқарастар мен пікірлерді салғастыра отырып, жаңа бағыттағы ғылыми зерттеу тұжырымдары жасалды.
Новый взгляд на поэзию С.Муканова
A new outlook on S.Mukanov’s poetry
Keywords: С.Мұқанов; С.Мұқанов поэзиясы; қазақ əдебиеті; XX ғасыр; Қазақстан пролетариат əдебиеті; азаматық-саяси лирика; ұлттық фольклор