Қазақстанның əлеуметтік-экономикалық жəне мəдени дамуындағы Д.А.Қонаевтың рөлі - Адамбек, Б.К. (ҚарМУ басп., 2012)
Мақала қазіргі заманның аса көрнекті партия жəне мемлекет қайраткері Д.А.Қонаевтың ерен еңбегі мен қызметін көрсетуге арналды. Көптеген деректі материалдарды пайдалану арқылы осы кісінің Қазақстанның əлеуметтік-экономикалық жəне мəдени дамуына қосқан зор үлесі айқындалды. Сонымен қатар Д.Қонаевтың басқару кезеңіндегі Қазақстан Кеңес Одағының ең ірі жəне дамыған республикаларының біріне айналғаны көрсетілді.
Роль Д.А.Кунаева в социально-экономическом и культурном развитии Казахстана
The role of D.A. Kunayev in social-economic and cultural development of Kazakhstan
Keywords: Коммунистік партия; республика; əлеуметтік-экономикалық даму; мəдени даму; мемлекеттік қайраткер; Алматы қаласы; Ғылым академиясы; өндірістер; өнім; кəсіпорын