Характеристика флоры степной зоны Западно-Казахстанской области - Мендыбаев, Е.Х. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2010)
Мақалада Батыс Қазақстан облысының далалық зона флорасына сипаттама берілген (Бурлы ауданы). Далалық зона флорасының 314 түрі анықталған, оның ішінде 201 –і туыс, 50 тұқымдастан тұрады. Флораны негізінен жабық тұқымды өсімдіктер құрайды. 313 түрі белгілі. Олардың ішінде 260 түрі қосжарнақтыларға кіреді. Жалаңаш өсімдіктер 0,3 % құрайды, олардың ролі шөптесін өсімдікке қарағанда белгісіз. In article the characteristic of flora of a steppe zone Western-kazahstanskj is given area (within Burlinsky area). The flora of a steppe zone is presented by 314 kinds from 201 sorts of 50 families. The flora basis is made покрытосеменные растения, by numbering 313 kinds (99,7 %); among them prevail двудольные 260 kinds (82,8 %). Vascular голосеменные plants make 0,3 % and their role in herbage the insignificant.