Таскешу керуен сарайы туралы жазба жəне археологиялық деректер - Уəлиева, Г.Қ.; Жауымбаев, С.У. (ҚарМУ басп., 2010)
Мақалада ортағасырлық Таскешу керуен сарайы туралы жазба жəне археологиялық деректер қарастырылды. Бұл деректер осынау тарихи ескерткіштің маңыздылығын анықтауға мүмкіндік береді. Ол Шығыс пен Батысты байланыстырған Ұлы Жібек жолының «Ескі Ноғай жолы» деп аталатын солтүстік тармағының бойында орналасқан. Сол себепті Таскешу керуен сарайы орта ғасырларға жататын маңызды ескерткіштің бірі болып табылады (XIII–XVIII ғғ.). Сол замандағы мəдени, экономикалық өмірдің негізгі орны болғандықтан, үлкен ғылыми-тарихи қызығушылық туғызады.
Письменные и археологические источники о караван-сарае Таскишу
Written and archaeological sources on caravanserai Taskishu
Keywords: археология; Қазақстан археологиясы; археологиялық деректер; Атырау облысы; Үстірт қыраты; құрлықтық жол; керуен жолы; өркениет жолы; теңіз жолы