Цифрландыру жəне цифрлық дипломатияның кейбір мəселелері - Смагулова, Г.М.; Тельгарин, А.Н. (ҚарМУ басп., 2019)
Мақалада цифрландырудың кейбір мəселелері талқыланды. Мысал ретінде АҚШ, Ресей Федерациясы жəне Қытай Халық Республикасы сияқты əлемдік державаларда цифрландырудың қалыптасуы мен даму тарихына қысқаша шалу келтірілген. Бұл елдердің тəжірибесі жəне оны «Цифрлық Қазақстан» мемлекеттік бағдарламасын құру процесінде пайдалану жолдары талданды. Сонымен бірге, еліміздің ішкі жəне сыртқы саясатында жаңа құрал ретінде қолданыла бастаған цифрлық дипломатияның кейбір мəселелері зерттелді.
Keywords: цифрландыру; заманауи технология; цифрлық компания; цифрлық дипломатия