Кроссовер между критическими ансамблями на переходе металл-диэлектрик, управляемый магнитным потоком - Жарекешев, И.Х. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2012)
Металл-диэлектрик өткелінде ортогоналды статистикалық сынаудан біртұтас статисталық сынауға дейінгі кроссовер зерттелді. Ол Ааронов-Бом магниттік ағынымен бақыланады. Сынау нүктесінде спектралдық корреляция тек қана фундаменталдық симметриямен анықталатындығын көрсетті. Бұл өзгеру сипаты металдық фазаға ұқсас. Ааронов-Бом ағынына тəуелді кроссовер сыналу ансамблінің сипаттамасы болып табылады. A crossover from critical orthogonal to critical unitary statistics at the disorder induced metal-insulator transition is investigated. It is controlled by Aharonov-Bohm flux and is scale-independent. We show that at the critical point the spectral correlations are determined solely by fundamental symmetries. This behavior is similar to the metallic phase. The Aharonov-Bohm flux dependent crossover is peculiar for the critical ensembles
Magnetic flux driven crossover between critical ensembles at the metal-insulator transition
Keywords: Металл-диэлектрик; Ааронов-Бом; кроссовер; спектр; корреляция; симметрия; фаза