Экодизайндағы табиғи материалдар пайдаланудағы жобалау əдістері - Бодиков, С.Ж.; Кароглы, А. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада сəулеттік нысандарды жобалаудағы экологиялық дəстүрлі жəне заманауи материалдарды пайдаланудың жаңа жолдары мен тəсілдері қарастырылған. Авторлар жобалаудағы жаңа əдістерді қолдану экологиялық жаңа талаптар жəне аймақтағы климаттық ерекшеліктерді ескере отырып, талдаған. Дизайндық нысандарды жəне заттарды жобалаудағы əр түрлі табиғи материалдар қолданудың үздік үлгілері ұсынылған. Сəулеттік нысандардың əлемдік үлгілерін зерттей отырып, экодизайн мəселелерін жоғары оқу орнында оқытудың əдіснамасы сарапталған.
Использование природных материалов в экодизайне методами проектирования
Use of natural materials in ecodesign by design methods
Keywords: экодизайн; қаныққан бояу; тұтынушы; қоғам; экология; дизайнер; сəулет; интерьер; табиғи материал