М. Əуезовтің «Көксерек» шығармасын ағылшын тіліне аудару барысындағы аудармашылық трансформациялардың салыстырмалы талдауы С.О. Чоракаев пен С. Гейган, С. Холлингсворт аудармалары негізінде - Жұмабекова, А.Қ.; Аманбаева, Ф. (ҚарМУ басп., 2019)
Мақалада М. Əуезовтің «Көксерек» шығармасының С.О. Чоракаев пен С. Гейган, С. Холлингсворт тəржімалаған екі аударма нұсқалары қарастырылды. Авторлар олардың арасындағы айырмашылықтар мен ерекшеліктердің себептерін анықтау мақсатымен зерттеуді лексикалық, синтаксистік деңгейлерде жасап салыстырды. Сонымен қатар авторлар жеке кісілік, уақыт факторларын ескере отырып, олардың аударма барысында аудармашылық трансформациялардың қолдануына қалай əсер ететінін қарастырды. Зерттеудің нəтижесінде С.О. Чоракаев аудармасы нұсқасындағы қателіктер белгіленді, сонымен қатар С. Гейган мен С. Холлингсворт аудармасы қазіргі ағылшын тілінің нормалары мен ережелеріне сай екендігі анықталды.
Сравнительный анализ переводческих трансформаций при переводе произведения М. Ауезова «Серый лютый» на основе переводов С.О. Чоракаева и С. Гейгана, С. Холлингсворта
A Comparative analysis of translation techniques in the translation of the work of M. Auezov «Fierce-Grey» (based on translations of S.O. Chorakayev and S. Geoghegan, S. Hollingsworth)
Keywords: М. Əуезов; «Көксерек»; аудармашылық өзгеріс; С. Гейган; С. Холлингсворт; С.О. Чоракаев; аударманың көптілігі